Известие

Collapse
No announcement yet.

156-ца с инфаркт

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от vinilov Покажи съобщение
    Наложи ми се да си поръчам и нов вариатор, да ми е честито ! ((( Тая кола ще ме разори тотално!! ;(((
    Е, те тоя път с белезите няма да стане колега Задължително петички. Иначе няма подкарване тая кола.
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Дам така е петите за един модел алфа са около 120лв.
      Купих си и пети, защото ми беше ясно, че без тях не става, но пърово исках да видя дали центровката е както трябва, за да съм сигурен, че не трака от това.
      Но вариаторът ми си е прецакан. Колата работи супер, но за дизел, а не е
      Като отидох да питам за ремонтен комплект в магазина и магазинера ми го вади и вика ето ти го подарък ама няма да ти свърши работа, то това си беше нещо което знаех!
      И сега съм си поръчал нов - 300 лв.
      Alfa Romeo 156 2.0TS, 150 коня
      ЕГН:0103041325

Comment

Мойта мръстница неще и неще!!!
        Работи като дизел и с нов вариатор!!!
        Какво да и сменям вече???
        Толкова пари хвърлих и кола нямам!!!
        Ето и 2 линка да видите за какво става на въпрос:
        http://www.vbox7.com/play:3bc53116
        http://www.vbox7.com/play:4b42378f

Comment

Вие как сменихте вариатора?

Преди монтирането, новия се пълни с масълце през двете му дупчици. После се монтира. Ако сте го монтирали сух точно така трака на метално. Покарайте я тая кола 5, 6 километра на газ - 4000 - 5000 оборота. Соленоида също се маха и се почиства ако е пълен с боклуци от маслото (ако е имало).

От къде се чува това металното тракане? Много прилича и на повдигачи. Но повдигача ако е един трака в ритъм на половината на оброотите на мотора, а това трака като вариатор. Или са повече от един повдигачите които тракат.

Незнам как я ремонтирате тая кола и така никой не може да ти каже точно какво е? От къде се чува това тракане? Вземете един стетоскоп и слушайте в коя част на мотора трака най-много щом неможете да разпонаете вариатор от повдигачи.
          Last edited by oem; d.m.y г., 18:31.

Comment

карах я 30 км вдигах няколко пъти 4-5000 оборота даже и повече, но не се оправя, само леко затихва като мине 3000 оборота.
            Пък и не смея да я юркам нали е с нови бутала.
            Иначе чука от към разпределителният вал на смукателните колектори.
            Форсирах я на място и подавах на соленоида напрежение, преди това го разглобих почистих го, тествах го дали работи.
            Като му подам напрежение без да давам газ на колата оборотите намаляват с 200-300.
            Преди това наляхме масло на вариаторът от всчки дупки дето можеше със спринцовка.
            Иначе майсторът ми е добър, но просто не се е занимавал с италянски коли с вариатор.
            Питах и един специалист тука с италянски коли се занимава: Питам го може ли да трака от нещо друго, а той казва сменяш вариатора и трябва да се оправи.
            Пък и никъде не намерих да пише за друга причина да трака бензинов мотор кат дизел.
            Иначе главата не я бяхме разглабяли до преди да сменим вариатора. Шах и мат съм !
            Не знам повдигачи ли да сменяме???

---------- Post added at 19:05 ---------- Previous post was at 18:59 ----------

И oem мерси, че се занимаваш с мен!!!
            А и майсторът ми се съмнява в повдигачите, но се чудеше дали е възможно, да няма достатъчно налягане на масло при вариаторът и затова да трака???
            Пък и се чуди как да го измери горе при вариатора и колко трябва, понеже сме сменили само биелните лагери???
            И казва, че от всеки износен лагер намаля налягането на маслото.

Comment

Що не и измерите налягането на маслото на тази кола?...

П.П. А сега видях редакцията на поста ти.
              Налягането на маслото може да измерите на корпуса на масления филтър дето има две тапи. С шестограм се отвиват.
              Last edited by Ilko Ivanov; d.m.y г., 19:10.
              Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
              Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

Става и от датчика на маслото, но там налягането е най-голямо, а не знам дали до като не се качи до вариатора колко пада. Не знам как там да го измерим. И дали е възможно да направим планка на мястото на соленоида и да мерим от там??? Но длугият въпрос е колко трябва да е налягането там???

Comment

Как е сглобен двигателя? Хидравличните повдигачи и вариатара напълнихте ли ги с масло?
                  Alfa Romeo 166 2.0 TS 2001

Comment

хидравличните повдигачите не сме ги пипали. Няколко майстора ми казаха, че трябвало да се оправят, пък и в началото чукаше много сега понамаля, но си е ритмично и не спира и не намалява вече, след като сменихме вариатора.
                    А възможно ли е от там да е проблема??? Понеже карах с едно лики моли 10W40 с добавки а след това и с 15W40, пък и не знам какви добавки е буал и италянеца преди мен все пак счупена я взех тая кола, карал съм я 5000 км само с 20 кила масло.

Comment

Баце тая кола яко чука клапаните.Тя като ярмомелка работи бе.Как никой не те е пратил да ти прегледат клапаните досега.И моята беше така като я купих.Карана е с гадно мосло или по-скоро без да се сменя маслото дълго време-италиянака му работа.

Alfa Romeo 156 2.0tssigpic
                      бивша 155 2.0ts
                      бивша 155 1.8ts

Comment

Колеги. Налягането на флуид в една система е еднакво на всякъде! Не може на датчика да е едно, на вариатора друго, на помпата 3-то. Налягането в цялата система е едно и също.

Майстора ти не е майстор колега. Кво значи съмнява се? Един майстор трябва да има стетоскоп задължително. Както и манометри за налягане на масло. Това са едни от най-важните инструменти в един автосервиз.

Как да ти кажа сега какво чука? Прилича на повдигачи. Щом сте напълнили вариатора с масло и сте карали колата отписвай вариатора. В такъв случай повдигачи или криви клапани ако сте ги ударили.

Comment

Колата си работеше нормално на шум, дори със счупените бутала, разтрака се докато стоя разглобена десетина дена, но главата и клапаните не сме ги бутали освен, че ги измихме с бензин.
                          Тогава си помислих, че се е прецакал вариаторът, защото беще ми изгоряло маслото няколко пъти и съм я карал малко на сухо без да се усетя.

---------- Post added at 19:59 ---------- Previous post was at 19:56 ----------

oem мерси пак!
                          значи преди да купим пети зацепихме ангренажа по белези след като купих пети и сръвнихме ,беше зацепено както трябва, значи не би трябвало да са клапани.
                          Значи трябва да са повдигачи!
                          Но възможно ли е да не сработва нещо вариатора софтуерно от компютъра?

Comment

Първоначално публикувано от vinilov Покажи съобщение
                            Колата си работеше нормално на шум, дори със счупените бутала, разтрака се докато стоя разглобена десетина дена, но главата и клапаните не сме ги бутали освен, че ги измихме с бензин.
                            Тогава си помислих, че се е прецакал вариаторът, защото беще ми изгоряло маслото няколко пъти и съм я карал малко на сухо без да се усетя.
                            Сваляйте сега повдигачите и ги миите и тях с бензин. Разглабяте и миете. Или източи половин литър масло от мотора. Налей добвака за промиване която е половин литър и тя. Пали и да работи 5 мин на празен ход. Докато работи с добавката ще утихне от всякъде После точи маслото и си налей хубаво масло. Не 15W40, а си налей каквото трябва. Селения 20к за Алфа или Рейсинг пълната синтетика.

Незнам кой акълия ти е казал да налееш 15W40....

Comment

Ясно, ще пробвам с повдигачите, ще ги мия с бензин и ще пиша какво става.
                              Сега съм със селения голд.
                              Преди ползвах 15W40 защото гореше масло и според по-старите майстори това създавало налягане ако липсва такова при износен двигател. По-младите майстори казват, че това не върши работа, е май са прави, ама и лики молито ме съмнява много, май беше менте и с някаква добавка.

Comment

След като ги свалите и измиете повдигачите, задължително ги сложи в маслото което ще доливаш в колата. Майстора пред теб ли зацепи ремъка или вече беше зацепен? Мисълтъ ми е да ли не са ударени клапани. С оригинални бутали ремонтирахте?
                                Alfa Romeo 166 2.0 TS 2001

Comment

Working...
                                X